Universalkniv 15cm, vänster

Universalkniv 15cm, vänster
Brand: Kai
1999 SEK
Mer Info!

• Japansk universalkniv från KAI som passar utmärkt för att skära det mesta i köket: grönsaker, kött och ostar.• Kniven är särskilt anpassad till dig som är vänsterhänt.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 15 cm• Mått handtag 10,4 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder “på toppen av perfektion”. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Universalkniv?Universalkniven är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt, t ex trimning av broccoli, gröna bönor och andra mindre grönsaker. Vissa kockar använder den i handen som en stor skalkniv. Andra gillar den lilla storleken och använder den som ett alternativ till kockkniven. Den har en lätt böjd form som möjliggör måttligt gungande snitt. Den är smidig nog för att skala en lök i handen och sedan skiva upp den på kort tid. Universalknivar kallas ibland för smörgåsknivar eftersom de fungerar bra för alla pålägg på en smörgås – från grönsaker med tunt skal, t ex tomater, till kött och ostar.