Krukor

Köp krukor online

Det kan vara svårt att välja rätt kruka! Den ska helst båda vara snygg, passa in med resten av inredningen och göra så att växten trivs bra. När det kommer till utseendet finns det mängder av former, mönster och färger att välja emellan. För att växten ska må bra i krukan behöver den även ha rätt storlek och material. Du ska också tänka på var du ska ha den, vi har både krukor utomhus och för inomhusbruk. På vår hemsida har vi ett stort utbud av krukor i olika stilar och för diverse behov. Välkommen in och botanisera bland vårt sortiment av produkter av högsta kvalitet.

Krukor

Köp inredning online - vi har krukor för hela hemmet

En vacker ytterkruka är ett enkelt och effektivt sätt att sätta mer färg på ditt hem. Bor du på en liten yta eller har otillräckligt med plats i fönsterblecken för krukväxter så kan det vara en bra idé att inreda på höjden med till exempel en väggkruka. Ett annat sätt att bygga på höjden och spara golvyta är att ställa upp krukor på vackra blompiedestaler eller hänga upp amplar i fönstren för att få mer grönska i ögonhöjd.

Välj kruka i rätt material

När du ska köpa en ny kruka kan det vara bra att börja med att bestämma vilket material den ska vara i. Krukor kommer i en mängd olika material såsom metall, glas, plast och lera. Vissa växter trivs bättre i ett särskilt material än i andra och den avgörande faktorn är om krukan absorberar vatten eller inte. Plastkrukor absorberar inget vatten och därför torkar den inte ut jorden lika lätt, däremot släpper den inte in luft i lika hög grad som en terrakottakruka som absorberar mycket fukt.

Växter som gillar att stå med blöta fötter som till exempel köttätande växter och bräken passar därför bäst i plast- eller metallkrukor. Innan man planterar växter i terrakottakrukor kan det vara bra att tänka på att lägga krukan i ett vattenbad för att den inte direkt ska börja suga vatten ut jorden. En pluspoäng med terrakottakrukor är att de får en mycket vacker patina med åren. På inredning online hittar du krukor för olika växter och behov.

Krukor utomhus - det här ska du tänka på

När du ska köpa krukor för att ställa utomhus är det viktigt att tänka på att de ska vara slitstarka och gjorda i ett material som tål olika typer av väder. Ett av våra bästa tips är att ta in dina utomhuskrukor under vintern då de lätt kan få skador när termometern letar sig ner under nollan. Vill du få plats med mycket växter i din kruka, eller kanske till och med grönsaker, kan det vara en bra idé att köpa en större blomlåda. Köp krukor online redan idag, det kan inte bli enklare. Klicka hem de produkter som du vill ha så levererar vi dina nya utomhuskrukor snabbt och enkelt ända fram till dörren.