• Japansk trancherkniv från KAI som passar utmärkt för att tranchera och skiva steken med.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 20 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder “på toppen av perfektion”. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Trancherkniv?Trancherkniven får maten att se läcker ut eftersom den låter dig skära tunna jämna skivor. Men den kan också få maten att smaka bättre. Du kan göra långa, jämna skivor utan att riva eller såga. Den här typen av rena snitt behåller köttsafterna – och därmed mer av smaken – inne i köttet istället för att det samlas på skärbrädan. Du kan skära skivor med ett enda långt drag. Den smala profilen och knivskarpa eggen låter bladet glida genom köttet med mindre friktion så att varje skiva blir perfekt. Idealisk för att skiva flera olika sorters kött och kan även användas till att skära större grönsaker.