Tournierkniv 6cm, Shun Classic

Tournierkniv 6cm, Shun Classic
Brand: Kai
1599 SEK
Mer Info!

• Liten smidig tournierkniv från KAI som passar utmärkt för att skala frukt och grönsaker.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 6 cm• Mått handtag 10,4 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder “på toppen av perfektion”. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Tournierkniv / Fågelnäbbskniv?Fågelnäbbskniven är det klassiska verktyget för att göra dekorativa snitt – såsom rosetter av rädisa eller räfflade svampar – men också för att skära bort fläckar, skala och skiva mjuka frukter t ex nektariner eller plommon. Tack vare den böjda formen kan du skära nära skalet och behålla mer av frukten eller grönsaken som du skalar. Kniven kallas också för Tournierkniv eftersom den möjliggör skulpterade Tournée snitt.