Tamahagane San Tsubame Brödkniv är en kniv i serien San Tsubame från Tamahagane. Det långa knivbladet med tandad egg gör att du enkelt skär upp alla typer av bröd, allt ifrån rågbröd och surdegslimpor till tekakor och smuliga frallor. Kniven kan också med fördel användas till råvaror med hög syra, eftersom syra tär mer på en rak egg än på en tandad egg.
Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.
San Tsubame knivserie
Knivserien San Tsubame från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Knivbladet på San Tsubame serien är hamrat, men endast slipat i nederkant vilket ger en fin design inspirerad av de vackert dekorerade katanasvärden. Hårdhetsgraden är 61 HRC.
Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.
Översikt
- Brödkniv i tre lager stål.
- Längd: 23 cm.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad: HRC 61.
- Handtag i svart Micarta.