Tamahagane San Kyoto Filékniv Flexibel är en kniv i exklusiva serien San Kyoto från Tamahagane. Denna kniv har ett flexibelt och relativt smalt blad. Kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du filéar fisk. Du kommer enkelt åt att skära under skinnet och runt benen på fisken. Filékniven kan även användas till att putsa kött och fågel.
Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.
San Kyoto knivserie
Knivserien San Kyoto är Tamahaganes mest exklusiva knivserie. Knivbladet är uppbyggt av hela 63 lager stål, med en hård kärna i VG5-stål omgiven av de övriga lagren i mjukare, mer rosttåligt stål. Kombinationen av hårt och mjukt stål som bygger upp knivarna är en raffinerad teknik som användes i det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. VG5-stålet i kärnan innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Stållagren har både hamrats och polerats, och därigenom får bladet dess vackra damaskusdesign. Hårdhetsgraden är 59–60 HRC.
Handtaget är tillverkat av svart micarta, med en härlig träkänsla, och ligger skönt i handen. Det vattentåliga och hygieniska materialet framställs genom att linneduk och specialplast sammanfogas under högt tryck. Micarta lämpar sig väl i köksmiljö och i handtaget sitter en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.
Översikt
- Filékniv i 63 lager stål.
- Längd: 16 cm.
- Passar för att filéa fisk eller putsa kött och fågel.
- Kärna i mycket hårt VG5-stål.
- Hårdhetsgrad: 59-60 HRC.
- Handtag i svart Micarta.