Nohr Filter för Cold Brew 14 cm ur Steltons serie Nohr – pour over och slow brew. Cold Brew går ut på att istället för att brygga kaffe på traditionellt sätt med med varmt vatten brygger du istället med kallt vatten och under en längre period. När du brygger kaffe med varmt vatten frigörs de beska och lite bittra smakerna som är så karaktäristiska för just bryggkaffe. När du brygger med kallt vatten får du istället en rundare och sötare smak samt att kaffet faktsiskt blir skonsammare om du har känslig mage eftersom inte lika mycket syror frigörs. Och eftersom kaffet bryggs under en längre tid blir det även en högre koffeinhalt i kaffet. Nohr filtret för cold brew är designat för att passa perfekt i glaskannan Nohr. Ställ kannan i kylen med filtret och kaffet i 10–12 timmar, ta sedan bort filtret från kannan och det kalla kaffet är redo att serveras. När du silat av ditt kaffe kan du förvara det i kylen i cirka 1 vecka. Det viktigt att du silat bort alla kafferester innan du förvarar ditt Cold Brew kaffe i kylen, på så sätt får det längre längre hållbarhet och smaken förändras inte som den annars skulle göra. Nohr-serien designades av Søren Refsgaard och består av en kaffetratt, en gooseneck vattenkittel, ett kaffefilter för cold brew och en serveringskanna i glas. Önskan har varit att skapa en kaffeserie för kaffeentusiaster som vill ha den ultimata smakupplevelsen. Att brygga gott kaffe är ett hantverk som kräver tid och närvaro – vilket understryks av lugnet och enkelheten i designen.