• Japansk kockkniv från KAI som passar utmärkt för att skära grönsaker och kött.• Olivslipningen gör att ingredienserna släpper snabbt från bladet.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.• Hårdhet 61 HRC /- 1• Mått blad 20 cm• Mått handtag 12,2 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN CLASSIC är en exklusiv knivserie från KAI. SHUN betyder “på toppen av perfektion”. Denna serie med kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar. Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen. Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig. Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen. Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Kockkniv? Vissa kockar föredrar en längre kockkniv. Det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel. Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, t ex kan du skära flera morötter på en gång istället för bara en. Detta är särskilt viktigt för produktiviteten i kommersiella kök. Trots att detta är en större kniv så gör Shun Classics tunna blad att den är lättare och mindre ansträngande att använda än jämförbara europeiska kockknivar.