• Vacker japansk allkniv från KAI som passar utmärkt till det mesta i köket, allt från grönsaker till kött och ostar.• Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål som tillsammans med den hamrade ytan ger kniven ett vackert mönster.• Handtaget är tillverkat av laminerat Pakkaträ av brun valnöt som är slipat och polerat med en glansig finish.• Passar både för vänsterhänta och högerhänta.• Hårdhet 61 HRC ± 1• Mått blad 16,5 cm• Mått handtag 10,5 cm• Kniven passar perfekt både för ambitiösa hemmakockar och i professionella kök.SHUN PREMIER TIM MÄLZER är en exklusiv knivserie från KAI och ett riktigt hantverk. SHUN betyder “på toppen av perfektion”. Ytan på knivarna hamras för hand, vilket kallas för Tsuchime i Japan, och det ger både tidlös estetik tillsammans med ultimat skärpa. Bladen har en massiv kärna av VG-MAX stål med en hårdhet på 61 ± 1 HRC. Handtaget av brun valnöt har en ergonomisk form och passar både för vänster- och högerhänta. Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret. Därför är varje Shun kniv omisskännlig och unik – ett konstverk som förenas av hantverk, teknologi och design. Tekniken för att tillverka de finaste kockknivarna som inspireras av den mästerliga konsten för Samuraisvärd möjliggör att Shun seriens knivblad även kan formas som västerländska knivar. Vad är en Allkniv / Universalkniv? Universalkniven är perfekt för en mängd små uppgifter där det krävs mer exakta snitt, t ex trimning av broccoli, gröna bönor och andra mindre grönsaker. Vissa kockar använder den i handen som en stor skalkniv. Andra gillar den lilla storleken och använder den som ett alternativ till kockkniven. Den har en lätt böjd form som möjliggör måttligt gungande snitt. Den är smidig nog för att skala en lök i handen och sedan skiva upp den på kort tid. Universalknivar kallas ibland för smörgåsknivar eftersom de fungerar bra för alla pålägg på en smörgås – från grönsaker med tunt skal, t ex tomater, till kött och ostar.