Välj lekfull inredning till barnrum

  • By Malin
  • 28 Nov, 2022

inredning till barnrum

Det finns många sätt som du kan göra barnrummet lite roligare. Många möbler och inredningsdetaljer är väldigt lekfulla och fyller samtidigt sitt syfte. Ett typexempel är förvaring. Istället för att välja en vanlig låda eller bokhylla kan du välja en förvaring som ser ut som en stor legokloss. Det är rolig och inspirerande inredning till barnrum som barnen gillar.

Gå efter dina barns intressen

Om du ska välja inredning till barnrum är det oftast enklast att gå efter ditt barns intressen. Särskilt när de kommer upp lite i åldrarna. Det finns till exempel inredning med superhjältetema, Disneyfigurer eller vad det nu kan vara. Om barnet är lite äldre kan ni inreda rummet tillsammans. Det kan då bli en rolig aktivitet och upplevelse för er båda två.

Glöm inte bort belysningen

Något som inte bör glömmas bort i ett barnrum är bra belysning. Om ditt barn har ett skrivbord är det bäst att ha en bra bordslampa som kan riktas åt olika håll. Sedan kan du också välja en häftig taklampa och golvlampa. Ytterligare ett alternativ är att sätta upp spotlights på olika håll i taket. Ditt barn kommer säkerligen tycka det är en snygg och häftig detalj.

Lägg ner tid och hitta inspiration till inredning till barnrum

Det är lätt att bli förvirrad eftersom det finns ett så stort utbud av barnrumsinredning. Precis som när du väljer en bra barnvagn kan det vara smart att jämföra lite olika alternativ tills du hittar rätt. Det finns också mycket inspiration att hämta på nätet. Du kan till exempel följa konton på sociala medier som delar bilder från olika barnrum. Kanske ser du smarta lösningar och lekfulla prylar som du själv inte har tänkt på?

I ett barnrum går det verkligen att ta ut svängarna med olika möbler och vara kreativ. Det är något du kan bära med dig när det är dags att inreda.