Välj en rolig lampskärm barn till barnrummet

  • By Malin
  • 23 Nov, 2022

lampskärm barn

Att det förmodligen behövs ett antal lampor i barnrummet är ingen hemlighet. Därför kan du satsa på en rolig lampskärm barn som lyser upp barnet. Idag finns det väldigt många olika alternativ och du kan enkelt hitta något som passar med dina barns intressen. Oavsett om du vill ha en taklampa eller nattlampa kan du välja ett motiv som piffar upp.

Köp en separat lampskärm barn till lampan

När du handlar belysning behöver du inte välja den lampskärm som följer med. Du kan istället byta ut den mot en annan lampskärm barn med ett festligt motiv. Se bara till att lampskärmen passar till den lampa du har. En vanlig regel är att välja en skärm som har samma form som lampfoten. Det är dock inget måste utan du får självklart köra på det du själv tycker är snyggast.

Att byta en lampskärm barn är också ett bra sätt att förnya barnrummet lite. Oftast behövs det inte mer än så för att rummet ska få en helt ny känsla.

Så sköter du om din lampskärm för barn

Även om en lampskärm kanske inte kräver lika mycket eftertanke som en barnvagn är det bäst att ta väl hand om den. Om du har en lampskärm i textil kan du borsta av den med en liten klädborste med jämna mellanrum. Du bör aldrig använda någon form av vätska då det kan förstöra skärmen.

Om en lampskärm har blivit dammig kan du även använda en klädroller för att ta bort det värsta. Då blir den nästan som ny igen.

Välj ett motiv som passar ditt barn

Det finns idag ett stort utbud av lampskärmar som riktar sig mot barn. Därför kan du välja något som passar med dina barns intressen. Det kan till exempel vara djur eller andra figurer. Många barn har också en favoritfärg som de gillar lite extra mycket. Då kan du passa på att köpa en lampskärm barn i samma färg.

Glöm inte bort lampfoten

Lampfoten är minst lika viktig som lampskärmen för att du ska få ett bra helhetsintryck. Även foten kan ha en lite festlig form eller annorlunda design. Du kan antingen välja något i samma form som lampan eller något som bryter av. Det beror på vilken känsla du vill förmedla.

Om ditt barn ska ha flera lampor i samma rum kan du välja att de går i samma stil. Det kan till exempel vara samma färg på alla lampskärmar eller en lampfot i samma material.

Exempel på att belysningen är viktig

För att ett barn ska trivas så bra som möjligt i rummet är det viktigt med bra belysning. Många barn vill till exempel ha en nattlampa vid sängen för att kunna sova tryggare. Det är också bra att ha en stark läslampa vid skrivbordet. Fundera på vilka lampor som behövs i just ditt barns rum och välj en passande lampskärm till varje lampa. Du kan enkelt byta ut en lampskärm barn om barnet tröttnar och vill ha lite förändring.