Satsa på en förvaringslåda - 5 inredningstips som ger ordning och reda i garderob, förråd och garage

  • By Malin
  • 10 Nov, 2022

Förvaringslådor

Känns det som att barnens rum svämmar över av oanvända leksaker eller är det en nästintill överkomlig uppgift att hitta juldekorationerna i garaget? Känner du så är du definitivt inte ensam. Om du drömmer om att få ordning hemma så kan en enkel detalj som en förvaringslåda göra stor skillnad.

I det här inlägget tipsar vår inredare om några tips på hur du snabbt kan skapa ordning med olika lådor, utan att det behöver kosta skjortan!

1. Satsa på en förvaringslåda som tål att synas

En förvaringslåda behöver inte vara tråkig. Idag finns en mängd roliga och snygga lådor som tål att stå framme. De senaste åren har naturmaterial tagit allt större plats och det avspeglar sig även i förvaringssammanhang där korgar och lådor i rotting, palmblad och trä blivit allt vanligare. Om du inhandlar lådor i samma färgskala och material blir det mer vilsamt för ögat och förvaringen drar inte blickarna till sig.

2. Stapelbar förvaring gör det enkelt att hitta i garaget

När du ska förvara saker i förråd och garage är det en god idé att satsa på stapelbar förvaring. Plastlådor med vinklad front och vikbara lock göra att du enkelt kommer åt sakerna även när de står på varandra. Om du har upptäckt alla fördelar med elbil och behöver göra plats för en laddstation i garaget kan du enkelt flytta på lådorna. Ett tips är att satsa på förvaringsboxar med hjul om du har stora lådor i garaget.

3. Säsongsförvara högt upp

Ett annat tips är att sats på säsongsförvaring. Om du lägger undan skrymmande vinterjackor på sommaren och sommarkläder under vinterhalvåret kan du med fördel att placera dessa lådor högt upp. En förvaringslåda med en vinterjacka behövs sannolikt endast tas upp och ned två gånger per år och det är platssparande att förvara på höjden.

4. Utnyttja undanskymda utrymmen

Ibland kan det kännas som att man inte har plats för förvaring. Även om du bor trångbott och kanske saknar förråd och garage så finns det förmodligen undangömda platser du kan förvara på. Du kanske kan utnyttja ett utrymme mellan väg och garderob, eller så kanske du har en trapp med ett tomt utrymme under?

5. Märk varje förvaringslåda

Sist men inte minst är det en god idé att märka alla lådor. En del förvaringslådor är försedda med möjligheter till mÄrkning. Det finns även en mängs snygga etiketter på marknaden som enkelt klistras på som du kan använda dig av. Om du är riktigt välorganiserad kan du numrera varje förvaringslåda och skriva ned var den finns på en lista.

Oavsett vilken typ av lådor och förvaring du använder dig av och vad du förvarar a och o att tänka över vilka förvaringsbehov du har och planera utifrån dessa behov. Innan du handlar hem förvaring är ett råd att mäta utrymmet förvaringslösningen ska stå i, både på höjden och bredden.