Så kan du inreda med en bordslampa i rotting

  • By Malin
  • 15 Nov, 2022

bordslampa i rotting

Vill du skapa en mjuk och inbjudande känsla i ett rum är en bordslampa i rotting ett väldigt bra alternativ. Det är en lampa som passar lika bra i sovrummet som på ett kontor eller i vardagsrummet. Den är minst lika fin på dagen som på kvällen när den är tänd. Det speciella mönstret i skärmen ger ett unikt sken som är en inredningsdetalj i sig självt.

Bordslampa i rotting i naturfärgad bambu

En bordslampa i rotting är normalt gjord i naturfärgad bambu. Den finns både i mörka och ljusare färger. Oavsett vad du har för stil i rummet i övrigt kan rottninglampan bli en fin detalj. Har du till exempel en skandinavisk inredning ger lampan rummet en mjukare karaktär. Dessutom är det just nu riktigt trendigt med rotting.

Tänk på vad belysningen fyller för funktion

När du ska införskaffa ny belysning handlar det inte bara om att välja en snygg lampa. En lampa fyller ofta ett större syfte. En bordslampa i rotting kan stå vid skrivbordet, på ett sidobord eller på en fönsterbräda. Den kan fungera både som myslampa och som en läslampa.

Det är en stor skillnad mot att till exempel välja en badrumstaklampa som verkligen måste lysa upp ett tvättställ eller ett helt badrum.

Flera modeller av rottinglampor

En bordslampa i rotting kan se ut på många olika sätt men det vanligaste är att det kommer med en rund skärm. Mönstret är ofta flätat vilket återigen är en snygg detalj. Om lampan ska stå i ett fönster eller liknande är det bra att tänka på höjden. Du vill säkerligen att den ska synas utifrån.

Många modeller är helt i rotting men det finns också bordslampor där bara själva foten är gjord i rotting. Den har sedan en klassisk lampskärm på toppen. Det ger en väldigt skön kontrast och kan vara ett bra alternativ för dig som söker en ny bordslampa.

Perfekt att kombinera med växter

Rotting är ett naturmaterial och gör sig därför väldigt bra ihop med växter. Om du till exempel väljer att placera din bordslampa i fönstret kan du ställa några gröna växter ihop med din lampa. Det är också ett sätt att få in lite mer värme i ett rum.

Inred på flera sätt med en bordslampa i rotting

Det finns flera fördelar med en bordslampa i rotting men en är att den åldras väldigt snyggt. Dessutom är det ett tidlöst material som väldigt sällan känns omodernt. Det tillför en ombonat känsla som bryter av mot sten eller betong.

Något annat som är speciellt med rotting är att det ger en känsla av vintage och retro. Lampan gör sig kanske extra bra om sommaren då den kommer till rätta i det härliga solljuset.

Flytta runt lampan i hemmet

En fördel med lampor är att de är enkla att flytta runt om du skulle tröttna eller köpa andra möbler. Då kan du bara sätta den på en ny plats och få känslan av ett helt nytt hem.