Konsten att inreda badrum som ett proffs

  • By Malin
  • 16 Apr, 2023

Bohemisk inredning

Att inreda badrum kan vara en rolig och kreativ uppgift, men det kan också vara en utmaning eftersom det är ett utrymme som ofta är litet och behöver vara funktionellt. Vår expert på inredning online tipsar om hur du kan inreda ditt badrum för att skapa en avkopplande och praktisk miljö.

Topp tre - detta ska du tänka på när du ska inreda badrum

1. Planera utrymmet

Innan du börjar inreda ditt badrum är det viktigt att du planerar utrymmet och bestämmer vad du vill ha där. Fundera på vilka funktioner du vill ha i badrummet, som till exempel en dusch eller badkar, toalett, handfat och förvaring. Tänk på att utnyttja varje kvadratmeter för att skapa mer förvaringsutrymme och rörelsefrihet.

2. Behöver badrummet renoveras?

Säkerställ att badrummet lever upp till de krav som ställs på våtrum. Om rören är ibehov av stamrenovering är ett tips att ta hjälp med relining för villa. Vid en sådan byts rören inte ut, de renoveras utan att något behöver rivas.

3. Skapa en harmonisk färgskala

Färgerna som du väljer till ditt badrum kan påverka känslan. Välj en harmonisk färgskala som passar din personliga stil och gör rummet mer inbjudande. Att inreda badrum i neutrala färger som vitt, grått och beige är ett populärt grepp för att skapa en ren och fräsch känsla, men du kan också använda dig av färgglada accenter för att skapa en mer personlig touch.

Glöm inte belysningen i badrummet

För att inreda badrum på bästa sätt är det även viktigt att inte glömma badrumsbelysningen. När det gäller belysning i badrummet är det viktigt att tänka på såväl funktion som estetik. Belysningen bör vara tillräckligt stark för att man ska kunna se vad man gör, men samtidigt inte för stark så att det skapar bländning eller starka skuggor.

Takbelysning, som ger ett jämnt och starkt ljus över hela rummet. Detta är särskilt viktigt i större badrum där det kan finnas flera områden som behöver funktionell belysning, som duschen eller handfatet. Takbelysning kan dock skapa skuggor i ansiktet vid sminkning eller rakning, och det kan vara bra att komplettera med andra belysningsalternativ.

En annan populär belysningsalternativ i badrummet är sidospegelbelysning. Detta ger ett jämnt och mjukt ljus runt ansiktet, vilket är idealiskt för sminkning eller rakning. Den här ytpen av belysning skapar en mer intim och avslappnad stämning i badrummet.

Slutligen kan man också använda spotlights och ljuspaneler för att betona specifika områden i badrummet, till exempel för att belysa en vacker badrumsmöbel eller för att skapa en romantisk stämning.