Chunky pläd

  • By Malin
  • 14 Mar, 2022

Hög med filtar

Om du vill ha en stor och mysig filt är en chunky pläd ett riktigt bra alternativ. Den passar lika bra på sängen som i soffan. Det är riktigt härligt att svepa in sig i filten under kalla höst- och vinterdagar med en stor kopp kaffe. Välj en fin färg som passar till resten av din inredning i hemmet. Det finns många alternativ på marknaden.

Gör en pläd själv

Om du är riktigt ambitiös kan du göra en chunky pläd på egen hand. Det är faktiskt inte så svårt. På Youtube hittar du flera instruktionsvideos om hur du ska sticka pläden. Vissa använder inte ens stickor utan sina händer. Då kan du känna dig extra stolt över din pläd. Den blir en riktigt snygg inredningsdetalj tillsammans med en krukställning bredvid soffan. Om du stickar den själv kan du också välja din favoritfärg på garnet.

Att sticka sin egen filt är också härlig avkoppling. Så slå på ett bra program på TV:n och sätt igång. Du kan till exempel se på gården hemma hos Kalle och Brita Zackari samtidigt som du stickar. Då får du även en massa bra inredningstips samtidigt som du kollar.

Köp en Chunky pläd

Om du tycker det blir för jobbigt att sticka en pläd själv kan du också köpa en från en inredningsbutik. Du kan antingen köpa den från en större inredningsbutik eller på sociala medier. De flesta väljer att köra på en klassisk färg som grått eller svart. De flesta filtar i denna stilen kostar 500 kronor och uppåt. Dock är det en investering som håller under lång tid. Det bästa är vädra filten istället för att tvätta den.

Du kan alltid svepa in dig i din chunky pläd samtidigt som du tittar på måltipset. Det kommer garanterat att bli en ny favorit i hemmet. Tänk på att maskorna i en chunky pläd är mycket större än vanligt. Alltså är det stor risk att smycken som halsband fastnar i filten om du inte är uppmärksam.

Så rengör du din pläd

En chunky pläd är väldigt känsligt för tvättmaskinen och det bör undvikas så långt det går. Om du måste tvätta den är det bäst att lägga den i kallt vatten. Låt den ligga en stund innan den får självtorka. Om pläden är gjord av ull är det viktigt att du inte vrider ur vattnet. Då kan ullen förlora sin struktur.

Detta är kanske inte den bästa filten om du har små barn i hemmet. Det kan vara väldigt svårt att få bort fläckar och smuts på denna typen av pläd.