Bohemisk inredning - en fortsatt het trend i de svenska hemmen 2023

  • By Malin
  • 18 Jan, 2023

Bohemisk inredning

Bohemisk inredning har hängt med i några år och trenden fortsätter under 2023. Den mysiga och jordnära inredningsstilen uppskattas av många. Att inreda bohemiskt är enkelt då det handlar mycket om detaljer. I det här inlägget ger vi tips och exempel på hur du snabbt kan integrera stilen i ditt hem.

Material och möbler för en jordnära bohemisk inredningsstil

Trenden med bohemisk inredning har förändrats över tid och gått från starka kulörer till mer jordnära toner. När inredarna vill ge ett hem inredning med bohemiska vibbar använder de idag ofta olika inslag av trä och naturmaterial som rotting och naturfiber.

För att anamma trenden kan du med fördel satsa på att addera textilier med dova och djupa färger. Mönstrade kuddar i linne eller grov bomull ger ett bohemiskt intryck. Tuftade tjocka mattor i berberstil ger den rätta ombonade känslan. Om du vill addera möbler som passar boho-stilen kan du med fördel använda låga möbler som lounge chairs och låga soffbord.

Boho chic - inred ett hem med hotellkänsla

Även stilen som kallas för boho chic hänger kvar. Stilen passar dig som gillar ett lite lyxigare uttryck och t ex vill inreda ett sovrum med hotellkänsla. Du kan med fördel inkludera mjuka kuddar eller tunga gardiner i sammet och inredningsdetaljer i mässing eller guld. Blanda gärna den bohemiska inredning som du hittar online med arvegods och fynd från auktionskammare.

Oavsett vilken inredningsstil du har hemma bör du vara ordentligt försäkrad med den bästa villaförsäkringen 2023. Jämför olika alternativ så att ditt hem och din inredning är skyddade mot oförutsägbara händelser som inbrott eller olyckor.

Checklista - tips för att skapa en bohemisk inredning

1. Blanda material

En bohemisk inredning är motsatsen till det sterila och kliniskt svartvita. Addera mjuka kontraster med detaljer som tuftade mattor, väggdekorationer i makramé och förvaringskorgar i rotting eller bambu.

2. Addera grönska

Olika typer av växter är ett enkelt sätt att få till en trivsam bohemisk stil. Blanda plantor i olika storlekar. Du kan med fördel blanda stora blomkrukor på golvet med hängande amplar.

3. Satsa på rätt belysning

Med flera olika belysningskällor skapar du snabbt en myskänsla. I en bohemisk inredning kan du med fördel blanda materialen på ljuskällorna och se till att ha ljuskällor i olika höjd i rummet. Exempel kan vara en en lampa i rotting i taket, en hängande ljusslinga på väggen och en bordslampa med en skärm i naturfiber på sidobordet.