Yoga i solskenet

yoga2

Åh vilken härlig dag vi har idag, hörrni! En sak som jag börjat ägna allt mer tid till är Yoga. För ett år sedan var jag på en föreläsning med Malin Berghagen och blev minst sagt frälst. Malin själv är en rutinerad Yogi som under största delen av sitt vuxna liv låtit yogan vara en livsstil. Jag blev väldigt inspirerad av Malins egna berättelser om hur yogan och meditationen hjälpt henne och bestämde mig för att prova jag också.

Det har nu gått ungefär ett år sedan jag provade för första gången, en upplevelse som var allt annat är njutningsfull till en början. Nu för tiden gör jag yoga minst 3 gånger i veckan och märker en enorm skillnad både kroppsligt och mentalt. Fysiskt har jag blivit väldigt mycket smidigare sedan jag började utöva yoga regelbundet för ungefär 6 månader sedan. Jag minns så väl första gången jag försökte mig på att inta de olika positionerna, att beskriva mig som stel som ett kylskåp är nästan en underdrift. I dagsläget kan jag både stå på huvudet och gå ner i brygga. Det är häftigt hur snabbt kroppen anpassar sig! När det kommer till de mentala aspekterna kan jag, trots att jag till en början var något skeptiskt, erkänna att jag kommit att bli en betydligt mer lugn och välbalanserad människa med några månaders yogaträning i ryggen.

Det är lite olika hur jag lägger upp yogan. En gång i veckan besöker jag gymmet för en klass med instruktör, det är skönt att slippa tänka själv ibland. Utöver det kör jag själv hemma på min yoganmatta (som för övrigt är signerad självaste Malin Berghagen!) med tänka ljus och meditationsmusik i bakgrunden. Nu när sommaren är på ingång hoppas jag på att snart kunna förflytta mig utomhus.

 

Har ni testat på yoga någon gång?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *