Uterum

uterum_inspiration12

 

uterum_inspiration19

uterum_inspiration22

Även om det är svårt att tro i snöfallet så knackar våren (förhoppningsvis) snart på dörren och vad passar bättre än att lägga lite extra krut på en fin uteplats? Kanske är det i år dags för en lite mer ombonad uteplats. Det behöver inte vara krångligt alls! Det enda du behöver är en terass/balkong/ett hörn i trädgården, möbler och lite pynt att spexa till det med. En ansträngning väl värd för sommarens sköna stunder.

1. Skärma av. Använd växtligheten för att skärma av och skapa en mysig känsla i uterummet. Planera smart och låt din rhododentrdonbuske agera vägg. Det går också bra att ta hjälp av exempel avskärmningsmöbler och spaljéer för att skapa mer rymd.

2. Ta till vara på gammalt. Att köpa hem sprillans nya utemöbler kan bli en dyr historia. Ett hett tips är att återanvända gamla möbler, kanske blir ditt gamla matbord som nytt efter en omgång målarfärg? Att handla secondhand är också ett kostnadseffektiv sätt att införskaffa nya möbler till uterummet. I andrahandsaffärer finns mycket goda chanser att hitta shabby chic-inspirerade möbler!

3. Jobba med belysning. Hur du väljer att belysa din uteplats kan göra stor skillnad. Ta hjälp av rikligt med ljuslyktor och ljusslingor för att skapa en mysig stämning under sena sommarkvällar.

4. Använd textilier. Det finns tusen olika sätt att använda textilier till din uteplats. Att sy kuddfodral, skärma av med hjälp av en skir drapering eller dekorera uterummet med andra mjuka inslag är bara några tips vad du kan hitta på. Bara fantasin sätter gränserna, var kreativ!

5. Glöm inte detaljerna. Det är som bekant detaljerna som gör jobbet. Satsa på fina kuddar, exotiska krukor, tavlor eller kanske en fin matta för att få till pricken över i:et.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *