Odla i vårtider!

inspiration_1

614196-trälåda

295549

Påsken har nu städats ut och våren är nog äntligen på riktig framfart kan man nog säga. Gud vad skönt det är när snön börjar smälta bort och blommorna börjar sakta vakna till liv. Och det var precis det jag ville prata om idag, hur växter börjar komma till liv. Våren är såklart en perfekt tid för att plocka fram sina gröna fingrar och odla något själv!

Något jag brukar odla själv varje vår är vanliga svenska klassiker som rödbetor, morötter, palsternacka, potatis och sallad. Men i år tänkte jag även testa på något nytt, så årets nyhet i “landet” blir Mangold, en spenatliknande bladgrönsak.

Det man ska tänka på när man vill börja odla grönsaker är att luckra upp jorden några gånger innan man sår så att det kommer in luft, och även hålla bort ogräs så gott det går. Sedan är det ju riktig kogödsel som får grönsakerna att växa bäst under sommaren i min mening!  Något man också bör tänka på när man sår fröna är att man måste hålla ett bra radavstånd mellan plantorna från alla håll. Jag brukar räkna som standardmått att hålla runt 25 cm fria runtom, men detta kan skilja sig lite så kolla upp vad som gäller för vad just du ska odla.

Det bästa är såklart när skördetiden kommer och man får smaka på vad man skapat! Något vi på Stilero också älskar är färska kryddor. Detta är betydligt enklare då man enkelt kan köpa en krukkrydda på nästan alla mataffärer och sedan ha dem stående i köket. Försök gärna skapa din personliga touch om hur du kan göra något roligt med kryddorna och ge köket lite extra liv, smaken på maten blir ju även den så mycket bättre med färska kryddor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *