Midsommar

Åh, midsommar, kära midsommar snart är du här! Midsommar är den absolut härligaste högtiden som vi har i vårt avlånga land. Vänner och släkt strålar samman i någons trädgård där firande av denna fantastiska högtid som håller på ända in till småtimmarna. Det äts god mat, barnen springer runt på trädgården, några har njutit alldeles för mycket av snapsen. Kontentan på det hela är att det alltid blir succé oavsett vilket väder det är. I år hoppas vi verkligen på en midsommar som bjuder på bra väder. Jag vill inte läsa i tidningarna att de snöar uppe i norr eller regn runt om i landet. Det är så orättvist!

Förutom all matlagning, blomsterevenemang och andra typiska midsommar saker så lägger jag helt naturligt ner mycket tid på att ordna så att det ser mysigt ut i trädgården. Så jag tänkte dela av mig av en överdrivet mysig dukning och alternativ av långbord som jag själv ska göra. Inspirationen är tagen från Athena Calderone och detsamma gäller bilderna. Jag själv kommer lägga upp bilder vid ett senaste tillfället för min dukning är inte klar ännu. Mitt kommer se ungefär likadant ut men ack lika mysig. Dock är jag lite stressad för att få till allt innan midsommar.

2

 

Midsommar är en tillställning som andas gemenskap och mysigheter. Därför tror jag att detta bord kan göra succé. Även fast mina gäster kanske kommer höja lite på ögonbryna för att de måste sitta på marken. Men det kommer bli oförglömlig midsommar. 

 

6

 

Även fast det blir de klassiska midsommar maten så kommer det finnas en meny och en härlig blomma på varje tallrik. Jag kommer även att använda mig av gamla glasflaskor, spritflaskor och vinflaskor kommer jag också använda mig av som ljushållare och blomvas. 

 

3

En supertrevlig bricka där man kan ha olika tilltugg och framförallt gillar jag glasburkarna som olika dippskålar. Det känns så gemytligt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *