Inreda till julhemmet

December är årets mysigaste månad och det finns ingen annan högtid vi går inför så mycket som julen. Ju mer vi pyntar dessto bättre blir det! Vare sig du planerar att ha en julfest hemma eller bara vill höja stämningen lite så har vi samlat lite tips för en härlig julstämning som ger lugn och ro.

 

Dekjulgranoration
Det är tiden på året då du hittar julpynt och jul inredning i stortsett i alla butiker. Bara fantasin kan stoppa dig när det kommer till hur du vill inreda ditt hem eller jul festen i år. Man kan till exempel välja ett tema och dekorera därefter, satsa på en extra stor och ståtlig julgran eller byt ut hela husets gardiner och dukar till extra juliga färger.

 

 

 

Ljus
Att ljus i massor hör till december och ju mer man har ju mysigare blir det. Blanda både stearin ljus med julstjärnor och ljusstakar för att få en julig mix. Ljus hör inte bara hemma inne utan även utomhus, med marsaler elller ljusslingor i träden eller på balkongen. Det ger ett glittrande och inbjudande ljus till ditt hem och fest.
utebelysning_50847

 

Bord
Att dekorera matbordet behöver inte vara så svårt då maten talar för sig själv! Men du kan ha en enklare bordsdekoration med blommor, dukar, servetter och ljus.

 

Doften
Hemmet ska även dofta jul! Du kan dekorera genom att hänga upp pepparkakor och apelsiner med nejlikor, ställa fram julblommor som skir tazett, hyacint eller amaryllis och en riktig gran som fyller hela huset medduka21 en underbar doft. Det finns även massvis med doftljus som ger en härlig jul-doft i hela hemmet.

 

Julbak
Vad vore julen utan lussebullar och pepparkakor? Men chokladen och snapsen är också något som hör julen till. Chokladasken, skumtomtarna, knäcken och polkagrisstängerna är något du kan ställa fram eller pynta med för att höja julstämningen ytterligare.

 

Glöm inte bort att julpynta dig själv till jul, varför inte slå på stort och fixa både frisyren och sminket i ett riktigt jultema?

julfrisyr

 

julsmink

 

julnaglar

 

julsmycke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *