Inspiration i form av Svenkt Tenn, Marimekko och Sveriges skärgård.

2285647

 

Idag sitter jag och kikar på lokal design från skandinavien och såklart kom då namnen Svenkt Tenn och Marimekko upp. Marimekko har ju nu en kollektion som de gett namnet ”Weather Diary” friskt översatt till väder-dagboken vilket representerar vädrets olika fenomen. Detta är en kollektion av tallrikar, glas, bestick, muggar, kuddar och tekannor som verkligen tilltalar mig. Den symboliserar verkligen det skandinaviska vädret med alla dess färger och skepnader. Behöver ni lite ny inspiration till ert kök så kika in här så slår jag vad om att ni hittar något ni kommer bli förälskade med!

Svenskt Tenn har släppt deras nyheter och sommarkollektion och även den går i underbara mönster och färger. Många färger och mönstar tar mig till den amerikanska södern anno 1930-tal och svenkt sekelskifte. Glas-verken och silver-smiderierna är det som verkligen tagit mig från Svenkt Tenn i år snarare än textilerna och trät. Såklart håller allting en hög klass och jag längtar så tills jag får strosa in på deras butik på Strandvägen och några veckor. Ni kan hitta alla dess nyheter här.

För att avsluta dagens inspiration så är ett hus i Stockholms skärgård, eller snarare Stockholms innerskärgård till salu på magiska Drottningholm. Från bilderna går mycket svensk design att återfinna och i harmoni med det underbara huset från sent 1800-tal så blev jag såklart helt begistrad och supersugen på svensk sommar när jag såg detta. Kolla in bilderna själv här och försök att inte tappa hakan!

Ha det bra så hörs vi en sväng senare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *